Almadrava; la resposta és a la tramuntana


Almadrava neix de la fusió d’idees i sentiments de Patricia Leidig, líder del projecte, i Pedro Toro.

La Patricia va néixer a Valencia, de pares alemanys, i amb tres anys marxa amb la seva família a Alemanya.

Sis mesos després de la seva arribada comença la seva formació musical, entrant al “JOC” Programa de joves talents de Yamaha, on s’hi va estar fins que va complir 16 anys, un temps en que va poder aprendre tècniques de composició i interpretació. Això li va permetre voltar mig mon interpretant les seves pròpies composicions.

Arran d’aquella experiència, Patricia Leidig va editar el seu primer single, “When we fly away”, en que ja es podia entreveure la seva tendència cap als sons ambient.

Va ser durant el rodatge del videoclip d’aquella cançó que va conèixer Pedro Toro, realitzador de vídeo, amb qui va començar a treballar en diferents projectes discogràfics.

Però va ser treballant junts en diverses bandes sonores per a documentals, que varen desenvolupar la seva passió per a la creació d’ambients musicals.

Va ser Cesar Lorés, guru del “chill out” a nivell estatal, qui els va proposar la composició de diversos temes d’aire ambient que van desembocar en el primer disc com a Almadrava, nom d’un estri utilitzat en la pesca de la tonyina i d’una platja propera a Cadaquès, paratge característic de l’Alt Empordà, on tenen la seva base d’operacions Patricia i Pedro.

El disc es va titular “Northern Winds”, en clara referència al vent del nord que coneixem com a Tramuntana, pròpia de l’Alt Empordà. Alguns dels temes d’aquest disc, van ser seleccionats per diversos recopilatoris “chill out” de prestigi, com la saga Café del Mar.

Es dona la circumstancia que en una de les cançons de “Northern Winds” hi participa, amb la seva guitarra, l’ex Ultimo de la Fila, Quimi Portet, qui curiosament, en una de les seves cançons més recents, ridiculitza els amants de la cultura “chill out”.

La bona acollida del seu primer disc els va fer decidir a posar-se a treballar en el seu segon àlbum, “All you left us”.

En aquest segon treball d’estudi d’Almadrava destaca de manera especial la nova mescla de “Sorrow”, pertanyent al musical “Dreamings”, on el so trist d’un violí interpretat amb gran sensibilitat per Ivaylo Deshkoff arrenca la nostàlgia d’aquell qui l’escolta. També hi trobem sorpreses com “Suave” i “Distancia del mar”, on per primera vegada podem sentir la veu de la Patricia cantant en castellà.

Però si hi ha una cançó en el disc amb la que els incondicionals d’Almadrava hagin quedat “penjats”, aquesta és “Land of eternal sunset”, un homenatge a la posta de sol tant venerada als centenars de temples “chill out” que podem trobar a tot el mon. No és per casualitat que “Café del Mar” l’hagués seleccionat per ser inclosa al volum 14 d’aquesta col•lecció de discos “chill out” de referència.