El tecno de cabaret de Goldfrapp


Si be la majoria dels artistes de l’escena “chill” arriben a aquest mon amb tota la intenció, d’altres ho fan pràcticament per casualitat. Aquest podria ser el cas de Goldfrapp, el duet britànic format per Alison Goldfrapp i Will Gregory, que a finals dels anys ’90 es van unir per fer musica d’alt contingut electrònic inspirat en els sons dels ’80 i de caire generalment ballable.

El cognom d’Alison dona nom a aquesta banda que, si be aquí hem conegut tard, ja fa anys que escampa la seva música per la resta d’Europa i els EEUU.

L’entrada al mon “Chill out” la van trobar amb “Black Cherry”, publicat l’any 2003, una de les poques peces de “tempo” lent que ha fet la formació i que va captivar als qui busquem la música més adient per a una posta de sol.

La delicadesa d’aquesta composició és pròpia d’una estudiant d’Art, com va ser Alison Goldfrapp, que abans de formar Gorldfrapp va tenir el privilegi de treballar amb formacions consolidades de l’escena electrònica com Orbital.

Aquest post no podia ser il·lustrat de cap altre manera que amb “Black Cherry”, un clip on es fa notar de forma especial l’estil que va marcar els seus inicis, a base de peces envellutades, poesia i estètica de cabaret.