Almadrava; on la vida i el mar...


Els xisclets de les orenetes, les faldilles curtes i la dificultat per trobar tanda als centres de bronzejat son elements que anuncien l’arribada de l’estiu. Com ho és també la tornada al consum a l’engròs de la musica “chill out”, que després de passar l’hivern enclaustrada en els moments d’intimitat d’alguns malalts del “gènere”, es torna a sentir en locals i “xiringuitos” d’arran de mar, en una gloriosa alternativa al ball del “chiki chiki”.

I entre aquesta munió de discos que, aprofitant l’embranzida de l’estiu envaeixen amb més o menys fortuna les estanteries de l’Fnac, no ens pot passar per alt el tercer disc d’Almadrava, “Positivity”.

Sota un títol genèric que parla per si sol, trobem un “track list” de quinze cançons sense desperdici, encapçalat per la joia de la corona de la banda, aquell “Land of Eternal Sunset” que varem poder gaudir en l’avançament que l’estiu del 2007 ens va fer el volum catorze de la saga “Café del Mar”.

Un altre títol que reclama la nostre atenció és el seu primer single, “Where the life and the sea”, on descobrim les fins ara desconegudes habilitats vocals del teclista habitual d’Almadrava, Joan Berenguer, tot i que, millorant el present, la joia indiscutible d’aquest disc la trobem al “bonus track” on “Where the life and the sea” és interpretat de forma magistral –com sempre- i en català, pel mític líder de Glaucs Jofre Bardagí que si a “Jo faig cançons” ens va fer pensar que ho havíem sentit tot, en aquesta ocasió ens porta més enllà deixant-se seduir per l’esperit de la cultura de platja. Una versió on, a més, la líder de la banda, Patrícia Leidig, s’atreveix a cantar en català, en un discret segon pla, a les segones veus del tema.

Res m’agradaria més que adjuntar-vos el videoclip de la versió en català de “Where the life and the sea”, però m’he de conformar amb adjuntar-vos el vincle que ens porta la versió original en castellà.

Escolteu, i somieu…