Cafe del Mar, 15 anys de música



Un any més arriba una de les referències musicals de la cultura de platja.

Cafe del Mar, fidel amb el seu compromís anual, ha presentat un nou volum de la seva saga de discos i, amb aquest, ja en son quinze. Un numero especial que els responsables de la franquícia han volgut que tingui un significat especial. Per això, han editat un àlbum format per tres CD’s en els que han volgut reflectir l’esperit que durant aquests últims quinze anys ha convertit aquell recó de Sant Antoni de Portmany en punt de peregrinació dels qui fem de la cultura de platja, la seva musica i els seus paratges, una filosofia de vida.

“Café del Mar Vol. XV”, ens permet fer un exercici per comprovar com ha canviat l’esperit d’allò que en diuen “chill out” en els últims quinze anys. Allò que abans ens semblaven enlluernadores idees sonores, s’ha convertit en exercicis tonificants per a les nostres oïdes i per al nostre esperit.

El que hi podem sentir, pren un significat especial quan es barregen ritmes de la posta de sol, sempre el mar de fons, i ens embolcalla en una atmosfera que ens ajuda a mantenir vives les emocions.

Estem davant d’un treball format per 43 delicioses peces musicals en que podrem comprovar com els místics sons electrònics de principis dels anys ’90 han deixat pas a arranjaments on prenen protagonisme les guitarres espanyoles, els pianos clàssics, la bossanova i qualsevol instrument que ens transporti a qualsevol recó on, l’ultim instrument que s’incorpora a la orquestra, son les onades del mar i el cant de les gavines.

43 peces musicals per escoltar mentre la brisa marina refresca la nostre pell quan encara sent els efectes de l’últim bany de sol. Una selecció que, a diferencia d’altres treballs, no han estat realitzada per un DJ, sinó per l’autentica ànima de Café del Mar, el seu propietari, Ramon Guiral.

Us deixo un clip on podreu gaudir d’una de les actuacions de La Caina a la platja de Sant Antoni d’Eivissa. Una de les bandes que també son presents a “Café del Mar Vol. XV”.

Pau, amor, i música…