Claude Challe, la baula perduda


D’entre els pocs dj’s que formen el reduït grup d’especialistes en crear ambients, Claude Challe destaca per ser el que ha passat més desapercebut, tot i que la seva obra ha esdevingut un referent indiscutible. Per el seu nom, probablement no us digui res, però si us dic que és el dj resident del Buddah Bar de París, impulsor de la saga de CD’s del mateix nom, segur que la cosa canvia.

Estem davant d’un personatge en tots els sentits. Va ser dj com podria haver estat qualsevol cosa, i el cas és que li va sortir be.

Nascut a Tunísia, quan tenia tres anys la seva família va emigrar a París, on Challe va créixer.

Amb 19 anys va demostrar el seu caràcter emprenedor obrint una perruqueria, però no va tardar en anar a viure a una comuna hippy. Aquell va ser l’inici d’un camí espiritual que el portaria a recórrer la India, Nepal i Indonèsia. La filosofia de vida assolida en un entorn eminentment budista és la que, de tornada a París, el va portar fins al Buddah Bar, on va ser l’encarregat de posar música a un ambient on destaca tot allò que ens recorda les ensenyances de l’il•luminat.



Aquell va ser el bressol d’una col•lecció de discos que, juntament amb Café del Mar, competeix per ser la millor del mon en l’àmbit del Chill Out, aquesta amb un marcat caràcter ètnic.