DAB; de les guitarres al “down tempo”



Que un dels membres de la banda Heroes del Silencio acabi produint melodies down tempo, pot semblar difícil d’assimilar. Això és el que li va passar al bateria de la banda, Pedro Andreu Lapiedra.

Nascut a Saragossa el 1966, es va interessar per la música de molt petit. De jove era admirador incondicional dels Beatles, fins al punt de formar una banda, Modos, que feia versions dels de Liverpool.

El 1985, després del seu pas per Niños del Brasil, es va integrar com a bateria a Heroes del Silencio. Allà va ampliar els seus horitzons musicals deixant-se influenciar per gent com Larry Mullen Jr., Stewart Copeland, Gran Funk Railroad, Lynyrd Skynyrd, AC/DC, Def Leppard, The Cult, ZZ Top… Davant d’això, es fa difícil de creure que hagi estat artífex d’una de les millors formacions down tempo d’Espanya.

Després de la separació d’Heroes del Silencio, Andreu va formar Puravida, amb qui va gravar “Donde el corazón me lleve”, un títol que semblava pronosticar el seu futur musical més immediat.

L’any 2001, es va tancar al seu estudi, “Atico 13” amb el dj Luis Sancho i, com qui no vol la cosa, després de llargues sessions d’experimentació electrònica va néixer Digital Analogic Band.



Han gravat dos discos, el primer ple de ritmes house, i un segon on destaquen els ritmes lounge, dub, downtempo, jazzy, hardstep o chill i on els temes vocals prenen protagonisme.

Algunes de les seves peces han sonat en alguns dels últims volums de la saga Café del Mar i han tingut el privilegi d’actuar davant de la posta de sol de Sant Antoni de Portmany.